Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

BUÉK!!!!

Igen most, júniusban orosz módra!

Nem! Nem egy intézeti brahiról van itt szó, hanem egy valóban létezett orosz fiú bandáról. Ha Kozsó ismerte volna őket… :D akkor tudta volna, hogy az új évről is lehet igényes és jó zenét írni, nem csak a szerelemről :D

A lényeg, hogy egy régi klasszikus műről van szó, amely nagyon sok ország fiait ihlette már paróidára. Nálunk azonban nem volt olyan túl ismert, mostanáig!

Boldog novij godot mindenkinek!

0 Tovább

Annamari Dancs - Din Sfîntu Gheorghe avagy a-a-a-a u-u-u-u o-o-o-o

Ha rossz kedvem van ezzel oszlatoooom…

De tenyleg volt idö, hogy ez a dal es klip ujra és ujra meg tudott nevetetni :D

 

Az enekes Dancs Annamari Szekelyföldröl. Emlekszem meg az elsö erdelyi utam soran tünt fel a neve, hogy szinte minden helyen kint volt a kazettaja.

Elöször meg azt gondoltam, hogy milyen kar is, hogy erdelyi enekesek nem tudnak betörni a magyarorszagi zenei piacra, bezzeg naluk meg alap, hogy magyarorszagi együttesek zeneit (is) hallgatjak.

Aztan rajöttem, hogy közepszerü, zenei stilusban 5 evvel korabban jaro ujabb enekesekre nincs nagyon szükseg. Tul kicsi a piac és sokan is vannak, szoval nem kell meg egy konkurens, aki elveszi elölük a helyet a Fasy Mulatoban. Apropo Fasy Mulató :D Üt!

 

Van egy interju a lannyal, amiben elmondja, hogy mar nem is akarja, hogy Magyarorszagon is ismert legyen ezert inkabb kitörve a zart szekely vilagbol gondolt egyet es elkezdett romanul is enekelni. :D Na most en meg nem sok erdelyi magyart hallottam romanosan romanul beszelni, nem hogy szekelyt (akiknek eselyük sincs megtanulni – amihez hozzateszem, hogy ez nekem tetszik :)

Nade a lanyzo kiejtése ebben a szamban, meg annal is durvabb, mint amikor en egyszer Kolozsvaron egy baratnömnek fitogtatva ’roman’ tudasomat olvasni probaltam – egy gazszamla szöveget :D

 

A dal címe az ’En ejszakam’. Fogalmam sincs miröl enekel, de hat a klipet vegignezve kit erdekel??? :D

1 Tovább

Volimcecu.com – Szeretemcecat.com

Ceca, polgári nevén Svetlana Ražnatović híres énekesnő Szerbiában és Exjugoszláviában. Stílusa a szerb popos folkos, karrierje valamikor a 90-es évek elején kezdődött. Arra fele tényleg híres, nagyon is.
(Tudni kell, hogy a háború után minden ex jugó országban erősen előtérbe került a nemzeties alapokon nyugvó popzene, egyik horvát párjának Severinát említeném -> ő is megérne egy posztot …)

95-ben feleségül ment Arkan (tigrisei) szabadcsapat vezérhez, szóval nem egy kis kozmopolita liberális lánykáról beszélünk itt!

Szépsége természetes, hangja lágy, dalai a mély érzelmekről szólnak, amelyeket minden egyes alkalommal át is él :D vagy nem?

 

Dalai/klipjei közül egyet választottam ki: Šta je to u tvojim venama? (alulra teszi ez a poszter)

Ahhoz, hogy egy picit átjöjjön a mély mondani való le kell fordítani a refrént:

Šta, šta, šta, šta je to u tvojim venama – Mi, mi, mi, mi ez az ereidben
Što te tera drugim ženama – Hogy más nővel vagy
Šta je to u muškoj čudi – Miért ilyen furák a férfiak
Što me tera da poludi – Ettől őrülök meg
kb. így

Az eredeti klip már nincs fent youtubeon, helyette van egy koncertfelvétel a veresegyházi asszonykórussal.

HF.:

Hallgasd meg Ceca további két számát!
http://www.youtube.com/watch?v=xfrFzzz37yE - Őrülten szeretlek

http://www.youtube.com/watch?v=aXI6CE1WQ28 - Még mindig a te polódban alszom

1. Feladat: Te elhiszed neki?

2. Feladat: Hogyan lehetett volna olcsóbb klipet forgatni?

3. Feladat: :D

 

Arról, hogy 2011-ben mivel (pontosabban hol) tölti büntetését, itt olvashattok. Annyit mondhatok, hogy rossz kislány volt!

0 Tovább

Dal a FA szappanról

Őszintén ez egy szerethető szám, az olyan szar, hogy már jó kategória!

Kicsit egyszerű és bugyuta, épp ezért minden lengyel lakodalom elengedhetetlen nótája 1992 óta.

Ja és minden lengyel ismeri, van aki lenézi, mert hogy béna és gagyi is kicsit, de MINDENKI ismeri :D

Van egy lengyel zene irányzat, az úgy nevezett Disco Polo, aminek ez is egy ékes példája. Olyasféle lengyel mulatós. Lesz még Disco Polo szám itt a blogon is, úgyhogy meglátjátok majd.

 

Megnyugatató, hogy ezt viccnek szánták az alkotók is. A klip magáért beszél. Háttérben a Palac Kultury épülete (Varsó központjában álló moszkvai mintára készült szocreál torony), valamint a piros műbőr kesztyű a nőn, egyszerűen csodás, na és a háttértáncosok :D

A szám pedig körülbelül arról szól, hogy a férfi a FA szappan tévé reklámjában meglátja a szappant reklámozó lányt és nagyon bejön neki. A refrén pedig milyen frappánsan: "Sabada, Sabada, te és én és a Fa szappan"

Jó szórakozást! :D

0 Tovább

Első


Hát úgy döntöttem, hogy blogot indítok.

Az utóbbi években nem egy mókás, egyszerű, giccses vagy "olyan szar, hogy már jó" videót gyűjtöttem össze, ami lehet mást is megnevettet, esetleg teljesen elborzaszt egy-egy fáradt nap végén.

A gyűjtés szubjektív. Nem véletlen, hogy a régiónk (Kelet- és Közép Európa + Balkán) élen járt a 90-es években (és még ma is) az ilyen típusú zenék és videók legyártásában.

Mivel túl sok időm nincs, ezért nem fogok túl gyakran jelentkezni, azonban bizonyos időközönként érdemes visszanézni.

Küldhettek ti is hasonlókat, ha van ilyenetek!

 

Videó nézésre fel!

 

Tomi

0 Tovább
1234
»

Gyöngyszemek

blogavatar

Zenei "gyöngyszemek" és "kreatív" videóklippek Kelet- Közép-Európából és a Balkánról, szubjektív válogatásban

Utolsó kommentek